Voorzieningen

Services

Hotels

Op de luchthaven van Caracas is één hotel, Eurobuilding Express (tel: +58(0)212 700 0700) direct tegenover het terminalgebouw. Andere hotels in de buurt van Caracas Airport (en bij het strand) zijn onder meer Marriott Hotel Playa Grande (tel: +58(0)212 535 2222), Hotel Miramar Suites (+58(0)212 352 2414) en Hotel Ole Caribe (tel: +58(0)212 620 2000). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Caracas International Airport heeft een enorm aanbod van restaurants, cafés, (snack)bars en winkels. Er zijn duty free shops, diverse souvenirwinkels en vestigingen van internationaal bekende merken als Levi’s, Hugo Boss, Tommy en Timberland. De internationale terminal heeft meer winkels en eetgelegenheden dan de terminal voor binnenlandse vluchten.

Bagage

In beide terminals zijn bagagekluizen aanwezig en zijn er balies voor verloren en gevonden voorwerpen. U kunt een kruier inhuren, maar spreek een duidelijke prijs af.

Informatie

Zowel in de Aankomst- als in de Vertrekhal zijn diverse informatiebalies (tel: +58(0)212 303 1526/7/8) waar u terecht kunt met vragen over Caracas Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven.

Zakelijk

In het terminalgebouw zelf zijn alleen basisdiensten als faxen, kopiëren en internettoegang beschikbaar (in het kantoor van Cantv in de internationale terminal). Verder zijn er diverse VIP lounges. Uitgebreide zakelijke diensten, waaronder de mogelijkheid tot het huren van vergaderruimten, biedt het Luxor Hotel (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Caracas is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons. Verder zijn er parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-validen, zowel in de parkeervakken voor lang als voor kort parkeren.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s zowel in de binnenlandse als in de internationale terminal. Ook is er een klein postkantoor (met een koeriersdienst) in de binnenlandse terminal. Computers met internettoegang zijn beschikbaar bij de internetcafés van ADV en in het kantoor van Cantv. Verder zijn er balies van reisagenten, een apotheek en een Eerste Hulppost. Draadloos internet is alleen aanwezig in (of in de buurt van) de lounges.