Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Caracas.

Auto en bus

De luchthaven van Caracas ligt 21 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. Vanaf het vliegveld is de Venezolaanse hoofdstad gemakkelijk bereikbaar per huurauto. U volgt allereerst de borden naar Autopista/Caracas (de autopista is een tolweg). Vervolgens rijdt u door twee tunnels (Boquerón I en Boquerón II). Hou daarna links aan als u de derde tunnel (La Planicie) tegenkomt, richting Petare.

Vanaf het busstation tegenover de twee terminalgebouwen vertrekken lijnbussen van UCAM (tel: +58(0)212 352 4818) naar het centrum van Caracas. De reistijd bedraagt 40-50 minuten.

Autoverhuur Caracas Airport

In de Aankomsthal van beide terminals is een balie voor autohuur. Er zijn acht autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven van Caracas: drie internationale autoverhuurders (Avis, Budget, Hertz) en vijf lokale aanbieders (Aco Alquiler, Amigo, Auto 727, Margarita Rental en Rojas). U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk

Taxi

Voor uw eigen veiligheid kunt u het beste een gecertificeerde taxi inhuren. Die zijn herkenbaar aan een registratienummer op de zijkant en een duidelijk zichtbare identiteitskaart van de chauffeur. In de Aankomsthal van beide terminals is een felgele balie van Corporación Anfitriones waar u een taxi kunt reserveren. U kunt dat ook online doen op de website Taxi to Caracas. Reken voor de reistijd naar het centrum van Caracas op 30-60 minuten.

Parkeren op de luchthaven

Bij beide terminals zijn parkeergarages en onoverdekte parkeerterreinen.