Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen (meer) in Suriname.

Auto en bus

De internationale luchthaven ligt op een behoorlijke afstand van de Surinaamse hoofdstad, 45 kilometer ten zuiden van Paramaribo. Het vliegveld is met een huurauto goed bereikbaar, want het vliegveld ligt langs de Kennedy Highway die naar Paramaribo leidt.

Er is ook een busverbinding tussen de luchthaven en Paramaribo, maar de bussen rijden slechts enkele keren per dag. Busmaatschappij Le Grand Baldew (tel: +597 474 713) in Paramaribo organiseert een shuttlebusverbinding met de luchthaven.

Autoverhuur Paramaribo Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Paramaribo zijn drie autoverhuurbedrijven actief: Avis, Budget en Europcar. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Bij aankomst van vluchten staan er taxi’s voor het terminalgebouw. Een taxirit van de luchthaven naar Paramaribo duurt ongeveer een uur en kost zo’n 125 Surinaamse gulden.

Parkeren op de luchthaven

Er is een zeer bescheiden parkeerplaats voor het terminalgebouw met plaats voor slechts 12 auto’s. U hoeft er overigens niet te betalen voor parkeren.