Voorzieningen

Services

Hotels

Er is één hotel op de luchthaven van Lima, het Ramada Costa Del Sol Lima Airport Hotel (tel: +51(0)1 711 2000). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Hotel San Antonio Abad (tel: +51(0)1 447 6766) en Manhattan Inn Airport Hotel (tel: +51(0)1 260 7651). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Na de vernieuwing van de luchthaven van Lima in 2005 is er een groot aanbod van restaurants, cafés, (snack)bars en winkels. Souvenirwinkels, duty free shops en typisch Peruaanse producten vindt u op Perú Plaza. Verder is er een groot aantal eet- en drinkgelegenheden, waaronder iets wat rokers op prijs zullen stellen: geen benauwd hokje dat blauw staat van de rook maar een heuse rokersbar.

Bagage

U kunt uw bagage in kluizen deponeren of afgeven bij een balie (tel: +51(0)1 517 3217). In de Aankomsthal is een balie voor verloren en gevonden voorwerpen. Ook kunt u uw bagage laten verpakken in plastic.

Informatie

Verspreid over de terminal zijn er diverse informatiebalies (tel: +51(0)1 517 3203) waar u terecht kunt met vragen over de Lima Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. In de Aankomsthal is verder een balie van het Bureau voor Toerisme.

Zakelijk

Er zijn diverse VIP lounges voor reizigers in de Business Class en First Class. U kunt er niet alleen een drankje drinken en iets eten, maar ook internationale kranten lezen, faxen, kopiëren en internetten. Uiteraard is er in deze lounges draadloos internet aanwezig. Voor uitgebreide zakelijke faciliteiten, zoals het huren van vergaderruimten of conferentiezalen, moet u naar het Ramada Airport Hotel of het Manhattan Inn Airport Hotel (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Lima is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons. Verder zijn er voor minder-validen gereserveerde parkeerplaatsen vlak bij de ingang van de terminal.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Bij de vestiging van Telefonica in de centrale hal kunt u kopiëren, faxen en internationaal telefoneren. Verder een postkantoor, een apotheek, internetcafés en mogelijkheden om een mobiele telefoon te huren. In de Aankomsthal van de binnenlandse terminal is een Eerste Hulppost (Sanidad Aérea).