Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Lima.

Auto en bus

De luchthaven ligt 16 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Lima. Het vliegveld is per huurauto gemakkelijk te bereiken: de Avenida Elmer Faucet loopt voor het terminalgebouw en via die weg bereikt u het centrum van de Peruaanse hoofdstad.

Er is geen busstation in of bij het terminalgebouw. Om een stadsbus te nemen moet u naar de halte op de Avenida Elmer Faucet lopen. Ook minibusjes (combis) stoppen alleen op die weg, niet pal voor het terminalgebouw. De combis hebben haltes langs de belangrijke verkeersaders in Lima (Avenida Abancay, Avenida Tacna en Avenida Wilson).

Autoverhuur Lima Airport

In de Aankomsthal vindt u balies voor autohuur. Op de luchthaven van Lima zijn drie internationale autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd: Budget, Dollar en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Drie taxibedrijven mogen reizigers van de luchthaven vervoeren: CMV, Mitsoo en Green Taxis (Taxis Verdes). Ze hebben hun balies net buiten de uitgang van de Aankomsthal. Daar reserveert u een taxi, maar u moet zelf nog over de prijs onderhandelen. Maak heel duidelijke afspraken; soms proberen taxichauffeurs een prijs af te spreken terwijl niet duidelijk is of het om ‘dollars’ of ‘soles’ (de Peruaanse munt) gaat. Let ook op ‘behulpzame’ jongens die uw bagage in de kofferbak van de taxi willen tillen. Voor die paar seconden werk vragen ze belachelijk hoge bedragen en de taxichauffeur zal weigeren te vertrekken zolang u die tip niet hebt betaald.

Parkeren op de luchthaven

Het terrein voor kort parkeren ligt direct tegenover het terminalgebouw. U mag daar 10 minuten gratis staan, daarna wordt er 4,50 soles per uur berekend. Het grote parkeerterrein voor lang parkeren kost 35 soles per dag en wordt goed bewaakt. Van dit terrein rijden shuttlebusjes naar de terminal. Meer informatie op de website van de beheerder, Los Portales Estacionamientos SAC.