Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Auto en bus

De internationale luchthaven van Asunción ligt 9 kilometer ten noorden van het stadscentrum in de buitenwijk Luque. Met een huurauto is het vliegveld vanuit het centrum van de stad bereikbaar via de Avenida España en de Autopista al Aeropuerto Silvio Pettirosi, die – zoals de naam al aangeeft – naar de luchthaven leidt.

Verder is er één busverbinding tussen het vliegveld en het centrum van Asunción, stadsbus 30-A. De rit naar het centrum duurt ongeveer een uur. Veel hotels laten overigens shuttlebussen rijden.

Autoverhuur Asunción Airport

In de Aankomsthal is een balie voor autohuur. Op Asunción International Airport zijn vijf autoverhuurbedrijven actief: Avis, Budget, Hertz, National en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s. Verzeker u ervan dat de chauffeur de meter aanzet. Als de taxi geen meter heeft, of de chauffeur weigert die te gebruiken, maak dan duidelijke afspraken over de prijs. Een taxirit van de luchthaven naar Asunción kost ongeveer US$ 16,00 en duurt zo’n 20 minuten. (De munteenheid in Paraguay is de guaraní, maar taxichauffeurs accepteren net zo gemakkelijk Amerikaanse dollars).

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw ligt een parkeerterrein. We raden u aan uw huurauto niet ’s nachts achter te laten.