Voorzieningen

Services

Hotels

Er is één hotel op de luchthaven van Santiago, Holiday Inn Express Santiago Airport (tel: +56(0)2 799 9900) dat direct verbonden is met het terminalgebouw. Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn Hotel Diego de Almagro Aeropuerto (tel: +56(0)2 230 5600), Best Western Hotel Los Espanoles (tel: +56(0)2 232 1824), Crowne Plaza Hotel Santiago (tel: +56(0)2 638 1042) en het Sheraton Santiago Hotel and Convention Centre (tel: +56(0)2 233 5000). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Het aantal winkels op de luchthaven van Santiago mag beslist ruim worden genoemd. Er zijn meer dan 70 winkels, waaronder vier duty free shops. Verder zijn er ruim twintig restaurants, cafés en (snack)bars, waaronder bekende internationale ketens als Starbucks, maar ook eetgelegenheden die Chileense specialiteiten presenteren.

Bagage

Een mogelijkheid om bagage te stallen (in kluizen of ter bewaring afgeven) is er alleen in de terminal voor binnenlandse vluchten. In beide terminals zijn balies voor verloren en gevonden voorwerpen.

Informatie

Zowel in de Aankomst- als in de Vertrekhal (tel: +56(0)2 690 1752/3) is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over Santiago Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Er lopen ook medewerkers van de luchthaven rond. Verder is er in de Aankomsthal van de internationale terminal een toeristische informatiebalie.

Zakelijk

In de internationale terminal is een business center (tel: +56(0)2 690 1752) met mogelijkheden voor videoconferenties, faxen, kopiëren en internettoegang. U kunt er ook een vergaderzaal (max. capaciteit 40 personen) huren. Verder zijn er diverse VIP lounges op de luchthaven van Santiago. Uitgebreide zakelijke faciliteiten biedt het Holiday Inn (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Santiago is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten (inclusief bedieningsknoppen met brailleschrift) en ook laag hangende telefoons.

Overige services

Er zijn banken (Banco Santander en Banco Santiago), geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Verder vindt u in het terminalgebouw een postkantoor, internetcafés, een apotheek, een Eerste Hulppost (begane grond, internationale terminal) en zelfs een tandartsenpraktijk. De restaurants en cafés bieden toegang tot draadloos internet (Wi-Fi).