Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van de Chileense hoofdstad.

Auto en bus

De luchthaven van Santiago ligt 18 kilometer ten westen van het stadscentrum. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Costanera Norte, een tolweg die van west naar oost door de Chileense hoofdstad loopt. De luchthaven is ook bereikbaar via de rondweg van Santiago, Autopista Vespucio Norte Express (uitrit 18).

Elke tien minuten vertrekt er een bus van Centropuerto (tel: +56(0)2 601 9883) naar het metrostation Los Héroes. Verder zijn er geregelde busverbindingen naar de terminal van Tur Bus (tel: (+56(0)2 822 7741) in de stad, vanwaar u eventueel verder kunt reizen met stadsbussen of de metro. De reistijd bedraagt 30-40 minuten.

Autoverhuur Santiago Airport

Bij de bagageafhandeling, maar ook in de centrale hal zijn balies voor autohuur. Er zijn zes autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven van Santiago: Avis, Alamo/National, Hertz, Budget, Econorent en Rosselot. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Er zijn twee taxibedrijven officieel toegelaten op Santiago Airport: Taxi Oficial en Taxi Vip. Beide hebben balies in de centrale hal in en in de Aankomsthallen. U zult in het terminalgebouw benaderd worden door onofficiële taxichauffeurs, maar er wordt op diverse borden gewaarschuwd tegen het gebruik maken van hun ‘service’. De reistijd naar het centrum van Santiago bedraagt ongeveer 30 minuten, althans als u via de tolweg rijdt.

Parkeren op de luchthaven

De parkeergarage is direct verbonden met de terminal. Van de openlucht parkeerterreinen voor lang parkeren rijden shuttlebusjes naar het terminalgebouw. Meer informatie over parkeren op Lima Airport via telefoonnummer +56(0)2 601 9168.