Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op Rio de Janeiro Santos Dumont Airport, maar er zijn er genoeg in de omgeving. Een van de dichtstbijzijnde hotels is het Ibis Hotel (tel: +55(0)21 3506 4500). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer het Novotel (tel: +55(0)21 3506 8500), Windsor Asturias (tel: +55(0)21 2195 1500) en Aeroporto Othon Hotel (tel: +55(0)21 3575 7200). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Er is een beperkt aanbod van restaurants, cafés, (snack)bars en winkels op Santos Dumont Airport.

Bagage

Er zijn geen bagagekluizen op de luchthaven. Navraag naar verloren voorwerpen doet u via de informatiebalie.

Informatie

In de centrale hal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over Santos Dumont Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven.

Zakelijk

Er zijn geen zakelijke faciliteiten op deze luchthaven. Dat zal wellicht veranderen als de uitbreidingen voor het WK Voetbal 2014 klaar zijn, maar tot die tijd bent u voor zakelijke diensten aangewezen op een van de hotels in de buurt (zie bij Hotels).

Gehandicapten

Rio de Janeiro Santos Dumont Airport is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

Er zijn banken (Banco do Brasil, HSBC), geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Verder kunt u via de computers bij een van de internetcafés contact leggen met internet.