Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven Santos Dumont ligt slechts twee kilometer van het centrum van Rio de Janeiro, pal aan de Baia de Guanabara. Het vliegveld is gemakkelijk per huurauto te bereiken, want de weg langs deze baai loopt ook langs de luchthaven.

Er zijn twee busmaatschappijen met verbindingen vanaf Santos Dumont Airport. De bussen van Realtur rijden in zo’n twintig minuten van de luchthaven naar de stranden van Copacabana. Ieder halfuur vertrekken er shuttlebussen van Real Auto Ônibus naar het centrale busstation in Rio de Janeiro, Galeão Airport en naar de zuidelijke wijken van de stad met als eindhalte Barra da Tijuca.

Autoverhuur Rio de Janeiro Santos Dumont Airport

In de Aankomsthal is een balie voor autohuur. Er zijn twee bedrijven actief op de luchthaven van Rio de Janeiro Santos Dumont waarbij u een auto kunt huren: Avis en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s waarvoor u bij een kiosk een ticket kunt kopen met daarop een vastgestelde prijs. Een rit van Santos Dumont naar Ipanema kost ongeveer 30 real.

Parkeren op de luchthaven

Vlak bij de terminal is een parkeergarage; u kunt uw auto ook parkeren op een openlucht terrein. Er is in totaal plaats voor ruim duizend auto’s. Meer informatie over parkeren op de luchthaven Santos Dumont in Rio de Janeiro via de website van Multipark, of via telefoonnummer 0800 116 001 (alleen binnen Brazilië).