Voorzieningen

Services

Hotels

Er is één hotel op de luchthaven Galeão, het Luxor Hotel (tel: +55(0)21 2468 8998). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer het Stop Time Hotel (tel: +55(0)21 3976 0082), het Windsor Guanabara Hotel (tel: +55(0)21 2195 6000) en Hotel Ibis (tel: +55(0)21 3506 4500). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Beide terminals hebben een redelijk aanbod van restaurants, cafés, (snack)bars en winkels, waarbij de nieuwere Terminal 2 het duidelijk wint van de oude Terminal 1. Het Luxor Hotel heeft een Braziliaans grillrestaurant.

Bagage

In beide terminals zijn bagagekluizen en balies voor verloren en gevonden voorwerpen. Ook kunt u uw bagage in plastic laten verpakken.

Informatie

Zowel in de Aankomst- als in de Vertrekhal van beide terminals zijn informatiebalies waar u terecht kunt met vragen over Rio de Janeiro-Galeão Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. In Terminal 2 zijn bovendien touch screens waar u informatie kunt opvragen. In de Aankomsthal van beide terminals is een balie van het Bureau voor Toerisme.

Zakelijk

Behalve enkele basisdiensten als faxen en kopiëren zijn er in het terminalgebouw geen zakelijke diensten beschikbaar. Die worden wel geboden door het Luxor Hotel (zie bij HotelsotelsH) dat onder meer vergaderruimten en conferentiezalen heeft.

Gehandicapten

De luchthaven Rio de Janeiro-Galeão is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons. Verder zijn er vlak bij de terminal parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-valide reizigers.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Verder een postkantoor, een apotheek, een Eerste Hulppost en kamers om baby’s te verschonen. De luchthaven heeft internetcafés, alsook hotspots die toegang bieden tot draadloos internet (Wi-Fi), onder meer in Bob's Restaurant, Rei Do Mate restaurant en het Via Mundi café.