Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen railverbinding met de luchthaven Galeão in Rio de Janeiro.

Auto en bus

De luchthaven ligt 20 kilometer ten noorden van het centrum van Rio de Janeiro. Het vliegveld ligt op een eiland en er zijn dus niet zoveel routes van Rio naar de luchthaven. U kunt kiezen uit de Linha Vermelha of de Avenida Brasil (snelweg BR-101). De route naar de luchthaven staat op beide wegen duidelijk aangegeven als Aeroporto Internacional Antonio Carlos Jobim.

Er zijn lijnbussen die de verbinding onderhouden met het centrum van Rio de Janeiro, maar u kunt beter kiezen voor een van de snelbussen. De bussen van Empresa Real rijden naar Santos Dumont Airport, het zakencentrum van Rio en de stranden van Copacabana. 

Autoverhuur Rio de Janeiro-Galeão Airport

In de Aankomsthal van beide terminals zijn balies voor autohuur. Er zijn vijf autoverhuurbedrijven actief, de internationale aanbieders Avis, Hertz en National, en de lokale autoverhuurders Localiza en Unidas. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan enorm veel taxi’s. Om te voorkomen dat u door tientallen chauffeurs wordt aangeklampt, kunt u het beste een taxi reserveren bij de balie van het toerismebureau in de Aankomsthal. Daar betaalt u een vast tarief dat niet verandert, ook niet als uw taxi vast komt te zitten in het soms erg drukke verkeer van Rio de Janeiro. De reistijd naar het centrum van Rio bedraagt ongeveer 45 minuten (buiten de spits).

Parkeren op de luchthaven

Bij beide terminals zijn grote overdekte parkeergarages en -terreinen met plaatsen voor zowel kort als lang parkeren. Meer informatie over parkeren op de luchthaven Rio de Janeiro-Galeão via telefoonnummer +55(0)21 398 4597.