Voorzieningen

Services

Hotels

Er is geen hotel op de luchthaven van Brasília. De dichtstbijzijnde hotels liggen in de zuidelijke wijken van de Braziliaanse hoofdstad, zoals het Hotel Pousada Brasil (tel: +55(0)61 3443 9000) en het Hotel Pousada do Pescador (tel: +55(0)61 3323 8441). In het centrum van de stad hebt u meer keuze, bijvoorbeeld het Hotel Mercure Brasília Lider (tel: +55(0)61 3426 4000) en het Carlton Hotel (tel: +55(0)61 3224 8819). Golden Tulip Brasília Alvorada (tel: +55(0)61 3424-7018) is zowel onder zakenreizigers als toeristen een populaire keuze, vanwege de uitstekende faciliteiten (waaronder een conferentiecentrum). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De luchthaven van Brasília heeft veel restaurants, cafés, (snack)bars en winkels. De meeste restaurants gaan ’s nachts dicht, maar twee snackbars zijn 24 uur per dag geopend. Met meer dan 140 winkels hoeft u zich niet te vervelen op Brasília Airport.

Bagage

Er zijn kluizen waar u uw bagage in kunt stallen. Bij de bagage-afhandeling is een balie voor verloren en gevonden voorwerpen.

Informatie

Zowel in de Aankomst- als in de Vertrekhal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over de luchthaven, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Daarnaast is er in de Aankomsthal een toeristisch informatiecentrum (tel: +55(0)61 3364 9488) met folders, brochures en plattegronden. Naast de medewerkers kunt u ook een touch screen raadplegen.

Zakelijk

Behalve een VIP lounge biedt Brasília Airport geen zakelijke faciliteiten. Bij het postkantoor kunt u kopiëren en faxen, maar voor uitgebreide zakelijke dienstverlening bent u aangewezen op een van de zakenhotels in het centrum van Brasília, zoals Blue Tree Park (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Brasília is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons.

Overige services

Er zijn twee banken, waarvan de Banco do Brasil dienst doet als geldwisselkantoor. Verder zijn er zes ATM’s, een Eerste Hulppost in de Aankomsthal, een postkantoor en enkele reisbureaus. Ook heeft de luchthaven van Brazilië een bioscoop.