Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Metrolijn 1 verbindt de luchthaven met het centrum van Brasília. De treinen rijden elke 20 minuten.

Auto en bus

De luchthaven ligt 11 kilometer ten zuiden van de Braziliaanse hoofdstad. Brasília Airport is gemakkelijk per huurauto bereikbaar: vanuit de stad leiden de snelwegen DF-002 en DF-003 naar de DF-047 die naar de luchthaven loopt. De route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Stadsbuslijn 102 rijdt in dertig minuten van de luchthaven van Brasília naar het centrum van de stad. Er zijn ook kleinere bussen (lijnen 30 en 11) die naar het centrale busstation rijden. Van dat busstation rijden langeafstandsbussen naar diverse bestemmingen in Brazilië.

Autoverhuur Brasília Airport

Er zijn acht autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven van Brasília. Bij de balie in de Aankomsthal kunt u een auto huren van de internationale bedrijven Avis, Budget en Hertz, of van de lokale aanbieders Interlocadora, Localiza, Locar Alpha, Movida en Unidas. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan lange rijen taxi’s. Let erop dat de chauffeur zijn meter aanzet of spreek een duidelijke prijs af. Een ritje van Brasília Airport naar het stasdscentrum kost ongeveer 30 real en duurt zo’n 15 minuten.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw ligt een groot parkeerterrein, dat plaats biedt aan meer dan duizend auto’s. Voor het eerste uur parkeren betaalt u 5 real, voor het tweede uur 3 real, voor het derde uur 2 real en vervolgens 1 real per uur. Het dagtarief is de optelsom van deze bedragen: 31 real.