Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Santa Cruz.

Auto en bus

De luchthaven ligt 14 kilometer ten noorden van Santa Cruz. Het vliegveld is goed bereikbaar per huurauto: de luchthaven ligt langs de snelweg van Santa Cruz naar Montero. De afslag naar Santa Cruz Airport staat duidelijk op borden aangegeven.

Minibusjes onderhouden de verbinding tussen de luchthaven en het centrale busstation in Santa Cruz.

Autoverhuur Santa Cruz Viru Viru Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven Viru Viru van Santa Cruz zijn drie autoverhuurbedrijven actief: Avis, Hertz en Localiza. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Officieel zijn alleen taxi’s van Radio Movil El Toucan en Radio Movil Vallegrande toegestaan op de luchthaven van Santa Cruz. U zult echter ook benaderd worden door onofficiële taxichauffeurs. Het wordt sterk afgeraden om in zee te gaan met een onofficiële taxi. Een taxirit naar het centrum van Santa Cruz kost ongeveer 50 boliviano.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn twee parkeerterreinen op de luchthaven van Santa Cruz met plaatsen voor kort en lang parkeren. Het grootste parkeerterrein ligt bij Terminal 3, een kleiner parkeerterrein bij de terminals 1 en 2. Alle parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de terminals. Het openlucht parkeerterrein is gratis, het overdekte parkeerterrein kost 20 boliviano per dag.