Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven Buenos Aires Ezeiza. De dichtstbijzijnde hotels zijn

Posada de las Aguilas‎ (tel: +54(0)11 4480 9637), Torre Cristoforo Colombo Suites‎ (tel: +54(0)11 4778 4900), MD Inn Hotel (tel: +54(0)11 4281 1683) en het Gran Hotel Azul (tel: +54(0)2281 422 011). Luxe hotels vindt u in het centrum van de stad, waaronder Hotel Panamericano (tel: +54(0)11 4348 5000) en Holiday Inn Express Puerto Madero (tel: +54(0)11 4311 5200). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Er is een behoorlijk aanbod van winkels op de luchthaven Buenos Aires-Ezeiza, waaronder duty free shops. Het aantal eet- en drinkgelegenheden echter valt tegen.

Bagage

Op de begane grond van Terminal A is een balie waar u bagage in bewaring kunt geven; er zijn ook bagagekluizen. Navraag naar verloren voorwerpen doet u bij de luchthavenpolitie. Verder zijn er op diverse plaatsen mogelijkheden om uw bagage in plastic te laten verpakken.

Informatie

Op de begane grond van zowel Terminal A als Terminal B zijn informatiebalies (tel: +54(0)11 5480 6111) waar u terecht kunt met vragen over aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Verder hangen er overal telefoons waarmee u rechtstreeks verbinding legt met de informatiebalie. Balies van het Bureau voor Toerisme zijn er in de Aankomsthal van Terminal A en bij de bagageafhandeling in Terminal B.

Zakelijk

Er zijn diverse VIP lounges van verschillende luchtvaartmaatschappijen waar u kunt faxen, kopiëren, internationaal telefoneren en internetten. De VIP lounge van de luchthaven (tel: +54(0)11 5480 2002) bevindt zich op de begane grond van Terminal A. Voor uitgebreide zakelijke diensten, waaronder het huren van vergaderruimte en conferentiezalen, kunt u zich beter wenden tot de zakenhotels in Buenos Aires (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven Buenos Aires-Ezeiza is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, laag hangende telefoons en speciale telefoons voor slechthorenden. Verder zijn er bij de ingang van beide terminals parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-validen.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Bedenk wel dat de wisselkantoren vaak een slechtere koers bieden dan de vestiging van de Nationale Bank in de Aankomsthal. De Eerste Hulppost bevindt zich op de begane grond van Terminal A. Verder zijn er apotheken, kiosken voor de huur van mobiele telefoons en heeft u in beide terminals toegang tot draadloos internet (Wi-Fi).