Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op Gold Coast Airport, maar de luchthaven ligt direct aan zeer populaire stranden waar een ruime keuze aan accommodaties is. In de buurt van de luchthaven vindt u onder meer Kirra Surf Holiday Apartments‎ (tel: +61(0)7 5589 0300), Golden Riviera Beach Resort‎ (tel: +61(0)7 5525 9800), Coolangatta Sands Hotel‎ (tel: +61(0)7 5536 7472) en Tweed Ultima Apartments (tel: +61(0)7 5599 3500). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Gold Coast Airport is een vrij kleine luchthaven, maar er is een redelijk aanbod van restaurants, cafés, (snack)bars en winkels. Die winkels zijn vooral gericht op de belangrijkste activiteit aan de stranden, veel surfkleding en -accessoires dus.

Bagage

Net buiten de terminal, bij de toegang tot het terrein voor kort parkeren, zijn bagagekluizen. Grote koffers kunt u daar overigens niet in kwijt en u mag bagage voor maximaal 24 uur in de kluizen bewaren.

Informatie

In beide terminals is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Buiten de Aankomsthal is een Transport Information Desk.

Zakelijk

Er is één lounge op Gold Coast Airport, van de luchtvaartmaatschappij Jetstar. Die lounge is alleen toegankelijk voor Jetstar passagiers en vooral gericht op ouders die hun kinderen wat vertier willen bieden tijdens het wachten op een vlucht.

De Gold Coast is een vakantiebestemming en dus niet erg gericht op zakenreizigers. Toch zijn er wel vergaderruimten en conferentiezalen te huur in de buurt van de luchthaven, bijvoorbeeld het conferentiecentrum van Tweed Ultima Apartments (zie bij Hotels).

Gehandicapten

Sinds de renovatie van de terminal is Gold Coast Airport goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste toiletten, en ook laag hangende telefoons. Verder zijn er op het terrein voor kort parkeren plaatsen gereserveerd voor minder-validen.

Overige services

In beide terminals zijn ATM’s, in de internationale terminal ook geldwisselkantoren. Draadloos internet (Wi-Fi) is aanwezig.