Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is nog geen treinverbinding met Gold Coast Airport, maar er zijn plannen om de zogeheten Gold Coast Line door te trekken naar de luchthaven. Het dichtstbijzijnde station is Robina Station, bereikbaar met buslijn 761.

Auto en bus

Gold Coast Airport ligt 20 kilometer ten zuiden van Surfers Paradise en ten noorden van Tweed Heads. De luchthaven is gesitueerd tussen de Gold Coast Highway en de Pacific Motorway en is dus zeer gemakkelijk per huurauto bereikbaar.

Buiten de Aankomsthal is een transportkiosk waar u tickets kunt kopen voor bussen naar diverse bestemmingen. Buslijn 702 rijdt via de Gold Coast Highway naar Surfers Paradise en Southport. Buslijn 761 onderhoudt de verbinding tussen Tweed Heads en Robina en stopt halverwege op Gold Coast Airport.

Autoverhuur Gold Coast Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op Gold Coast Airport zijn zes autoverhuurbedrijven actief: Avis, Budget, Europcar, Hertz, RedSpot en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s van het bedrijf Gold Coast Cabs. Op de website van dit taxibedrijf kunt u een taxi reserveren. Een taxirit naar Surfers Paradise kost ongeveer 40 Australische dollar.

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor Terminal 1 ligt een terrein voor kort parkeren met direct daarachter overdekte plaatsen voor lang parkeren. Voor Terminal 2 ligt een kleiner parkeerterrein voor kort parkeren. Een ander terrein voor lang parkeren ligt iets verder van de terminals. Meer informatie over de diverse parkeermogelijkheden op de website van Gold Coast Airport.