Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Alice Springs. De dichtstbijzijnde hotels zijn de Bed & Breakfast Pathdorf (tel: +61(0)8 8952 0525), en Alice Springs Airport Motel (tel: +61(0)8 8952 6611)‎ in het zuiden van de stad. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De faciliteiten voor eten, winkelen en shoppen zijn beperkt: een restaurant, een café, een souvenirshop, een juwelier, en een boekhandel.

Bagage

Er is geen aparte balie voor verloren en gevonden voorwerpen; de medewerkers van de informatiebalie kunnen u verder helpen. Ook kunt u via het algemene telefoonnummer (+61(0)8 8951 1211) navraag doen naar verloren voorwerpen.

Informatie

Net naast de balies van autoverhuurmaatschappijen is een algemene informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over de luchthaven, en aankomst- en vertrektijden.

Zakelijk

Er zijn twee lounges in de terminal, maar verder biedt de luchthaven van Alice Springs geen zakelijke faciliteiten. Er is wel een groot conferentiecentrum in Alice Springs.

Gehandicapten

De luchthaven van Alice Springs is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons. Bij de informatiebalie kunt u om een rolstoel vragen en om assistentie bij het instappen (er zijn geen ‘slurven’ op Alice Springs Airport).

Overige services

Geld wisselen kan bij de souvenirwinkel Australian Way Gifts. Verder zijn er twee ATM’s: één vlak voor de veiligheidscontrole en één vlak erna. Op de hele luchthaven geldt een rookverbod; wel is er buiten het restaurant een rokerszone. Bij het restaurant en bij de informatiebalie kunt u toegang krijgen tot internet.