Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen tussen de luchthaven en Alice Springs.

Auto en bus

Het vliegveld van Alice Springs ligt 15 kilometer ten zuiden van de stad. De luchthaven is per huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Stuart Highway.

De Airport Shuttle Bus onderhoudt verbindingen tussen de luchthaven en diverse hotels in de stad. Deze bus rijdt ook naar het treinstation (voor de beroemde Ghan trein naar Darwin).

Autoverhuur Alice Springs Airport

Er zijn vijf autoverhuurders actief op Alice Springs Airport: Avis, Budget, Europcar, Hertz en Thrifty. U vindt de balies voor autohuur vlak bij de bagagebanden. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor het terminalgebouw staan taxi’s. U kunt telefonisch een taxi reserveren via Alice Springs Taxis (tel: +61(0)8 8952 1877).

Parkeren op de luchthaven

Het terrein voor kort parkeren ligt direct tegenover de terminalingang. U betaalt er minimaal $4.00 voor een uur parkeren. Het terrein voor lang parkeren ligt ten oosten van de terminal. Een dag parkeren kost u daar $14.00, vier dagen $41.00 en acht dagen $75.00. In het hoogseizoen kan deze parkeerplaats vol zijn, u wordt dan verwezen naar een verder weg gelegen parkeerterrein.