Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijdt een metro van en naar het vliegveld. Het BART (Bay Area Rapid Transit) station van het vliegveld ligt aan de blauwe lijn. De AirTrain rijdt gratis tussen de verschillende terminals, parkeergelegenheden, autoverhuurbedrijven en het BART station.

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 22 kilometer ten zuiden van het centrum van San Francisco, vlakbij de snelwegen 101 en 380.

De bussen van SamTrans stoppen bij T1 voor de aankomsthal (bij hal 2). Voor de internationale terminal stoppen de bussen op de eerste verdieping (bij hal A en G). Voor de vertrekhal van alle terminals staan minibusjes die u met andere passagiers kunt delen. De minibusjes van onder andere Airport Express (tel:+1(0)415 775 5121) rijden de hele stad door.

Autoverhuur San Francisco Airport

Er zijn diverse autoverhuurbedrijven in het SFO autoverhuurcentrum: Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, National en Thrifty. Neem de blauwe lijn van de AirTrain om bij het centrum te komen op de vierde verdieping. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de terminals staan taxi’s. Een rit naar San Francisco kost ongeveer 40,00 USD. Voor ritten vanaf de luchthaven betaald u een toeslag van 2 USD. Tussen 07.00u 's ochtends en 01.00 uur 's nachts zijn er taximedewerkers in uniform aanwezig om u te assisteren. Het ook mogelijk om een limousine te reserveren bij diverse bedrijven zoals 1ste Classic Limousines (tel: +1(0)800 658 6579).

Parkeren op de luchthaven

Voor kort parkeren kunt u dichtbij de terminal terecht in de parkeergarage. Voor een dag kort parkeren betaalt u maximaal 33 USD. Voor valetparking bent u voor de eerste 24 uur 28 USD kwijt.

Met de AirTrain bent u in 10 minuten bij de internationale parkeergarages A en G. Voor een dag parkeren betaalt u hier maximaal 20 USD. Met een pendelbus bent u in 10 minuten bij het parkeerterrein voor lang parkeren. Voor 14 USD parkeert u hier 24 uur. Op de luchthaven zijn diverse plug-in opties om elektrische auto's op te laden. Er zijn ook fietsenstallingen aanwezig. Meer informatie over parkeren: (tel: +01(0)650 821 7900).