Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De AirTrain JFK sluit in het station Howard Beach aan op metrolijn A. Er is ook een verbinding met de Long Island Rail Road (LIRR) in Jamaica Station. Daar kunt u bovendien overstappen op lokale bussen.

Auto en bus

De luchthaven ligt 24 kilometer ten zuidoosten van Manhattan, het hart van New York. Het vliegveld is gesitueerd langs de Van Wyck Expressway (I-678). Om Manhattan te bereiken volgt u deze weg naar het noorden tot de kruising met de I-495 (Long Island Expressway). Daar volgt u de richting Eastern Long Is/Manhattan. De afrit 17W brengt u op I-278 die via de Williamsburg Bridge naar het centrum van Manhattan leidt.

De New York Airport Express Bus Service onderhoudt directe verbindingen met het centrale busstation van New York (Port Authority Bus Terminal), het Grand Central Station (treinstation) en Penn Station (metrostation). Ook gewone stadsbussen verbinden de luchthaven met diverse bestemmingen in New York en verder zijn er lange-afstandsbussen naar diverse plaatsen op Long Island, Westchester, Upstate, Connecticut, New Jersey en Pennsylvania.
U kunt ook kiezen voor de Super Shuttle Manhattan, een bus die naar elke bestemming in Manhattan rijdt en u voor de deur afzet.

Autoverhuur

In alle Aankomsthallen zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz en National. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthallen staan vele ‘yellow cabs’ (tel: +1(0)212 692 8294). Van en naar het centrum van Manhattan wordt een vast tarief gerekend van $45 (2007). Limousines met chauffeur kunt u reserveren via Classic Limousine (tel: +1(0)631 567 5100) and Tel Aviv Car and Limousine Service (tel: +1(0)212 777 7777).

Parkeren op de luchthaven

Voor elke terminal zijn parkeerterreinen en/of –garages. Voor het eerste uur betaalt u $ 3 per halfuur, daarna $ 3 per uur met een maximum van $ 30 per dag. Het terrein voor lang parkeren ligt 6,5 kilometer van de terminals, langs Lefferts Boulevard. Daar betaalt u $ 15 voor de eerste dag, daarna voor elke 8 uur parkeren $ 5. Hou er rekening mee dat u 30 minuten onderweg bent van het terrein voor lang parkeren naar de terminals. Meer informatie over parkeren op JFK via +1(0)718 244 4168.