Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Een snelle manier om te reizen in Las Vegas is het openbaar vervoer, zo rijdt er een monorail langs de vele hotels van Las Vegas. Vanaf het vliegveld rijdt er een airportshuttle (zie hieronder) naar het  treinstation van Las Vegas. Vanaf het station van Las Vegas is het mogelijk om door heel Amerika te reizen. Zie ook de website van de Amerikaanse Spoorwegen.

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 8 kilometer van het centrum van Las Vegas. Vanaf de luchthaven ziet u 'de Strip' meteen liggen. De neonverlichting wijst u de weg naar het centrum.

De transitbussen van Citizen's Area Transit (CAT) (tel: +1(0)702 228 7433) rijden vanaf het vliegveld met buslijnen 108 en 109 naar het station van Las Vegas en naar de Las Vegas Strip. Zie ook de website van de busmaatschappij. Een kaartje kost u maar 1,25 USD. Er rijden ook zelfstandig beheerde pendelbussen.

Autoverhuur Las Vegas McCarren Airport

Met een gratis shuttlebus (Exit 10 en 11) wordt u naar het McCarran Rent-a-Car Center gebracht. Alle grote autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd: Advantage, Alamo/ National, Avis, EasyCar, Budget, Dollar, Hertz, Enterprise, Sixt, Payless, Sav-more en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Aan de oostkant van de aankomsthal (Exit 1- 4) staan taxi’s. Het tarief is gemiddeld 15 USD per rit, inclusief 15% fooi. Taxi's vragen een extra toeslag van 1,20 USD vanaf de luchthaven. U kunt een taxi reserveren bij diverse taxibedrijven bijvoorbeeld Checker/Yellow/Star (tel: +1(0)702 873 2000) of Dessert Cab (tel: +1(0)702 736 8000).

Parkeren op de luchthaven

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden op McCarran. Kort, lang en valet parkeren. De diverse opties hebben een eigen kleur gekregen op het vliegveld. Voor het afzetten en ophalen van passagiers volgt u de gele borden. Rood is voor kort betaald parkeren (tot 3 uur) en valet parking. Groen is voor lang parkeren en roze is voor goedkoop lang parkeren. Er rijden shuttlebussen van en naar lang (economy) parkeren.