Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven. Er rijden regelmatig bussen (zie hieronder) naar Whitehorn station. Calgary staat bekend om haar goede (Light Rail Train) C-Train verbinding.

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 16 kilometer van het centrum van Calgary (bij Deerfoot Trail). In een half uur rijdt u naar het centrum van de stad.

Er rijdt een stadsbus vanaf busstop 20. De bus rijdt via Route 57 naar het centrum van Calgary. De bus rijdt via Whitehorn (lightrailtrein) station.

Daarnaast rijdt er elk half uur een shuttlebus (Allied Downtown Shuttle Service) naar het centrum vanaf busstop 8. Kaarten voor deze shuttle zijn te koop bij de balie in de aankomsthal vlakbij gate C (tel: +1 (0)403 299 9555). De meeste hotels hebben een pendelservice vanaf en naar het vliegveld (busstop 10 en 11).

Autoverhuur Calgary International Airport

Autoverhuurbedrijven vindt u tegenover het terminalgebouw (Avis, Budget, Dollar, Thrifty, Enterprise, Hertz, National en Alamo). U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de aankomsthal staan taxi’s. Een rit naar Calgary kost ongeveer 30-35 CAD en duurt ongeveer een half uur. U kunt onder andere een taxi reserveren bij Advance Cabs (tel: +1(0)403 777 1111) of Associated Cab (tel: +1(0)403 299 1111). Voor een limousine belt u Allied Limousine (tel: +1(0)403 299 9554).

Parkeren op de luchthaven

Bij de terminal is een parkeergarage voor kort en lang parkeren. Er zijn mogelijkheden voor Valetparking en er rijdt een gratis pendelbusje naar goedkope parkeerplaatsen voor lang parkeren (49,95 CAD per week).