Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Monterrey Airport.

Auto en bus

De luchthaven ligt 15 kilometer ten noordoosten van het centrum van Monterrey. Vanuit het stadscentrum is het vliegveld per huurauto goed bereikbaar: u volgt eerst de Avenida Constitucion en vervolgens de Carretera Miguel Alemán (ook: Carretera Federal 54) die rechtstreeks naar de luchthaven leidt. De route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Vanaf het busstation vertrekken niet alleen bussen naar Monterrey, maar ook naar Monclava, Saltillo, Nuevo Laredo, Reynosa en Matamoros. Er zijn zelfs internationale buslijnen, naar Laredo en McAllen in de Amerikaanse staat Texas.

Verder rijdt er een luxe Sky Express Bus tussen de luchthaven en Monterrey. Die vertrekt van het Valle Oriente busstation op Avenida Lázaro Cardenas. Deze luxe bussen hebben gratis draadloos internet aan boord.

Autoverhuur Monterrey Airport

In de Aankomsthal op de begane grond zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Monterrey zijn negen autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd: Avis, Advantage, Alamo, Budget, Dollar, Europcar, Hertz, Payless en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthallen zijn kiosken waar u een taxi kunt reserveren. Er gelden vastgestelde prijzen voor diverse bestemmingen. Een rit naar het centrum van Monterrey duurt ongeveer een halfuur.

Parkeren op de luchthaven

Bij de terminals zijn terreinen voor kort en lang parkeren. Voor kort parkeren betaalt u 24 pesos voor het eerste uur en daarna 6 pesos per 15 minuten met een maximum van 300 pesos per dag. Op het terrein voor lang parkeren betaalt u 190 pesos per dag.