Voorzieningen

Services

Hotels

Twee hotels staan vlak bij Terminal 1 van Mexico City Airport: het Hilton Mexico City Airport Hotel (tel: +52(0)55 5133 0505) en het Airport Camino Real Hotel (tel: +52(0)55 3003 0033). Bij Terminal 2 staat het Aeropuerto T2 Mexico Hotel‎ (tel: +52(0)55 5229 1500). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Hotel Fiesta Inn Aeropuerto‎ (tel: +52(0)55 5133 6600) en Radisson Poliforum Plaza Hotel Leon‎ (tel: +52(0)477 710 0022).‎ Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Het winkelgebied op de luchthaven van Mexico-Stad lijkt een enorm winkelcentrum. Er zijn meer dan 160 winkels, waaronder uiteraard duty free shops, maar ook Mexicaanse kunst, souvenirs, juweliers en winkels met Mexicaanse voedselspecialiteiten. Verder zijn er diverse restaurants, cafés en (snack)bars.

Bagage

Op diverse plaatsen zijn kluizen geplaatst, waar u uw bagage kunt stallen. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot de luchthavenpolitie (tel: +52(0)744 435 2068).

Informatie

Er zijn diverse algemene informatiebalies verspreid over de terminals waar u terecht kunt met vragen over Mexico City Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. In de Aankomsthal van de internationale terminal zijn loketten van de Asociacion de Hoteles de la Ciudad De Mexico (voor hotelreserveringen) en het Secretaria de Turismo (brochures en informatie over bezienswaardigheden).

Zakelijk

Er zijn vele VIP lounges van diverse luchtvaartmaatschappijen met diensten als faxen, kopiëren en internettoegang. Uitgebreide zakelijke diensten – waaronder vergaderruimten en conferentiezalen – bieden de grote zakenhotels bij de luchthaven zoals het Hilton en Camino Real (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Mexico-City is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons. In de parkeergarages die het dichtst bij de terminals liggen zijn plaatsen gereserveerd voor minder-validen.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Draadloos internet (Wi-Fi) is beschikbaar en in de Medas bars en enkele andere eet- en drinkgelegenheden zijn computers met internettoegang. In zowel terminal 1 als terminal 2 is een museum met wisselende exposities. Beide terminals hebben een Eerste Hulppost, bereikbaar via een van de informatiebalies of telefonisch via +52(0)55 2482 2243.