Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Bij de binnenlandse terminal ligt het metrostation Terminal Aérea. De metrotreinen rijden zeer frequent. Als u naar het centrum van de stad wilt moet u slechts één halte verder reizen (Pantitlan) en daar overstappen op metrolijn 1. Meer informatie op de website van de metro van Mexico-Stad.

Auto en bus

De luchthaven ligt 13 kilometer ten oosten van het centrum van Mexico-Stad. De hoofdstad van Mexico is enorm groot en er zijn dus diverse routes om de luchthaven per huurauto te bereiken, afhankelijk van waar u vertrekt. Op de website van de luchthaven is een interactieve plattegrond om de beste route te bepalen.

Vanaf het grote busstation van de luchthaven vertrekken bussen naar diverse bestemmingen in de stad en naar andere plaatsen in de omgeving, waaronder Cuernavaca, Puebla, Querétaro, Toluca, Pachuca en Córdoba.

Autoverhuur Mexico City Airport

In de Aankomsthal van beide terminals zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Mexico-City zijn diverse autoverhuurbedrijven actief, waaronder Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Alamo, Sixt en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Bij de bagageafhandeling is een loket met het opschrift Transportacion Terrestre. Daar kunt u niet alleen bustickets kopen, maar ook een geautoriseerde taxi reserveren. De officiële taxi’s zijn herkenbaar aan hun wit-bruine kleur en het luchthavenlogo.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn op de luchthaven van Mexico-City niet minder dan vijf parkeergarages met een totale capaciteit voor ruim 5000 auto’s. U betaalt voor parkeren 44 pesos per uur. Het dagtarief bedraagt 246 pesos. Meer informatie over parkeren op de luchthaven van Mexico-City via +52(0)55 1560 2797.