Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Cancún Airport.

Auto en bus

De luchthaven ligt 22 kilometer ten zuidwesten van Cancún. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit Cancún volgt u de snelweg (Carretera) richting Chetumal. Na 22 kilometer staat de afslag naar de luchthaven duidelijk aangegeven.

Er zijn geregelde directe busverbindingen met de centrale busstations in Cancún (reistijd 35 minuten) en Playa del Carmen (reistijd ruim een uur). U kunt een plaatsje in deze bus online reserveren.

Er zijn diverse buslijnen naar bestemmingen in en om Cancún, waaronder de Riviera Maya. Deze bussen vertrekken pas als ze vol zijn en maken vele stops bij diverse hotels, waardoor de reistijd lang kan zijn. Bij de bagageafhandeling is een kiosk waar u bustickets kunt kopen.

Autoverhuur Cancún Airport

In de Aankomsthal van Terminal 3 is een balie voor autohuur. Op de luchthaven van Cancún zijn vier autoverhuurbedrijven actief: Budget, Dollar, Hertz en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk

Taxi

Buiten de Aankomsthal staat een ticketkiosk waar u een taxi kunt reserveren en betalen (u betaalt dus niet aan de chauffeur). Er gelden vaste tarieven. Hoewel het officieel verboden is zult u in het terminalgebouw benaderd worden door mensen die u als klant willen voor hun taxi. Cancún Airport biedt de mogelijkheid een officiële taxi te reserveren via de website van de luchthaven.

Parkeren op de luchthaven

Bij de ingang van de luchthaven ligt een groot parkeerterrein. U betaalt hier 24 pesos per uur, met een maximum van 150 pesos per dag. Hoewel dit parkeerterrein bewaakt wordt, raden we u toch aan uw auto daar niet ’s nachts achter te laten.