Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Acapulco.

Auto en bus

De luchthaven van Acapulco ligt 19 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het centrum van Acapulco rijdt u langs de Baai van Acapulco naar de Boulevard de las Naciones die naar de luchthaven leidt.

Voor de Aankomsthal staat een busje van Servicio Colectivo. Die vertrekt elke 10 minuten en rijdt langs de populairste hotels. De shuttlebus van Transportes Terrestres (tel: +52(0)744 462 1095) is goedkoper.

Autoverhuur Acapulco Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Acapulco zijn vier autoverhuurbedrijven actief: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Een taxirit naar de populaire hotels langs het strand duurt ongeveer een halfuur en kost 20-25 Amerikaanse dollar (de officiële munteenheid in Mexico is de peso, maar taxichauffeurs accepteren ook Amerikaanse dollars).

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw ligt een parkeerterrein. U betaalt er 28 pesos voor het eerste uur parkeren, daarna 7 pesos per 15 minuten met een maximum van 240 pesos per dag.