Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Guatemala-City. De dichtstbijzijnde hotels zijn Hotel Westin Camino Real‎ (tel: +502(0)2 433 3000), Hotel Real Intercontinental Guatemala‎ (tel: +502(0)2 413 4444), Clarion Suites Hotel Guatemala City‎ (tel: +502(0)2 421 3333) en een Holiday Inn (tel: +502(0)2 421 0000). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Sinds de renovatie van de oude terminal en de toevoeging van Terminal North is het aanbod van restaurants, (snack)bars en koffieshops sterk verbeterd. Ook het winkelgebied is uitgebreid, met onder meer een grote duty free shop en veel souvenirwinkels.

Bagage

Er is geen mogelijkheid bagage te stallen. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot de informatiekiosk in de centrale hal.

Informatie

In de centrale hal is een informatiekiosk waar medewerkers u inlichtingen kunnen geven over aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. In de Aankomsthal zijn verder balies van het Bureau voor Toerisme en voor hotelreserveringen.

Zakelijk

Behalve enkele basisdiensten als kopiëren en faxen bij de VIP lounge (Presidents Club) zijn er geen zakelijke faciliteiten op de luchthaven van Guatemala-City. Zakelijke diensten en de mogelijkheid om vergaderruimte of conferentiezalen af te huren worden wel geboden door de zakenhotels in de stad (zie bij Hotels).

Gehandicapten

Bij de renovatie van het terminalgebouw zijn er uitstekende voorzieningen voor gehandicapten getroffen. Er zijn rolstoelhellingen, brede automatische deuren, aangepaste toiletten en laaghangende telefoons. Als u assistentie nodig heeft, kunt u daarom vragen bij de informatiekiosk.

Overige services

Voor het wisselen van geld kunt u terecht bij een bank of bij een van de wisselkantoren. Ook zijn er diverse geldautomaten. Verder een postkantoor, een apotheek en verschillende reisbureaus. De Eerste Hulppost kunt u inschakelen via de informatiebalie. Niet op de luchthaven, maar leuk om een bezoek aan te brengen als u lang moet wachten op uw vlucht: de dierentuin. Die ligt op een kwartiertje wandelen van de luchthaven. Nog meer tijd over? Tegenover die dierentuin is een grote souvenirmarkt.