Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Guatemala-City.

Auto en bus

La Aurora Airport ligt 6 kilometer ten zuiden van het centrum van Guatemala-City. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk te bereiken. Vanuit de stad leidt de Avenida 6A naar het vliegveld.

Stadsbus 32 onderhoudt de verbinding tussen de luchthaven en het centrum van Guatemala-City. De bus vertrekt elke 30 minuten en de rit duurt ongeveer een uur. Verder zijn er shuttlebussen naar de stad, die onderweg bij verschillende hotels stoppen. Van het busstation in Guatemala-City rijden bussen naar Antigua (reistijd ongeveer een uur).

Autoverhuur Guatemala City Airport

In de Aankomsthal is een balie voor autohuur. Op de luchthaven van Guatemala-City zijn vier autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd: Avis, Budget, Hertz en National. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Verzeker u ervan dat de chauffeur zijn meter aanzet of maak een duidelijke afspraak over de prijs, voordat u instapt. Een taxirit van de luchthaven naar Guatemala-City kost ongeveer US$10. De taxi’s kunnen u ook naar Antigua brengen, de prijs daarvoor bedraagt 30-40 Amerikaanse dollar.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw ligt een parkeerterrein. Wij raden u aan uw huurauto hier alleen voor korte tijd te parkeren en niet ’s nachts achter te laten.