Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Santo Domingo.

Auto en bus

Las Américas Airport ligt 20 kilometer ten zuidoosten van Santo Domingo. De hoofdstad is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Een snelweg loopt van de luchthaven over de Ozama rivier naar de hoofdstraat van Santo Domingo, Avenida 27 de Febrero. Hoewel dit een snelle route is, is de weg langs de kust mooier. Die leidt naar de Avenida George Washington en vervolgens naar het centrum van de oude stad (Ciudad Colonial).

Verder is er een (onregelmatige) busverbinding tussen de luchthaven en het stadscentrum van Santo Domingo. Ook minibusjes rijden van en naar de luchthaven.

Autoverhuur Santo Domingo Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Santo Domingo zijn veel autoverhuurbedrijven actief, waaronder lokale aanbieders en internationale als Avis, Budget, Europcar, National en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s. Wat u voor een ritje naar het centrum van Santo Domingo betaalt, is vooral afhankelijk van hoe goed u kunt onderhandelen. Als u goed bent in afdingen kunt u de taxirit maken voor 500 pesos, kunt u dat niet dan bent u wellicht twee keer zoveel kwijt. Een taxi naar Santana Beach kost ongeveer 1500 pesos. De taxichauffeurs accepteren overigens ook Amerikaanse dollars.

Parkeren op de luchthaven

Tegenover de terminal ligt een parkeerterrein met plaats voor zo’n 1500 auto’s. Een deel van dat terrein is gereserveerd voor huurauto’s. Voor het eerste uur parkeren betaalt u 20 pesos en daarna 15 pesos per dag. Een hele dag parkeren kost voor de eerste dag 160 pesos, daarna 60 pesos per dag.