Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Punta Cana, maar het vliegveld ligt dicht bij het strand en daar zijn veel vakantieressorts te vinden. Accommodaties in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Club Med Punta Cana (tel: +809 686 5500), Punta Cana Resort & Golf Club (eigendom van de Punta Cana Group die ook de luchthaven runt, tel: +809 959 2262) en Be Live Grand Punta Cana‎ (tel: +809 686 9898). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Op de luchthaven zelf zijn slechts enkele winkels en eet- en drinkgelegenheden. Maar recht tegenover het terminalgebouw ligt een groot winkelcentrum, eigenlijk meer een markt, met een enorm aanbod van zowel lokale producten als internationale merken.

Bagage

Er zijn geen mogelijkheden bagage te stallen op Punta Cana Airport. Bij de bagaeafahandeling is een loket voor verloren en gevonden voorwerpen.

Informatie

In de centrale hal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over Punta Cana Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Verder zijn er kiosken van reisbureaus.

Zakelijk

Er is geen VIP lounge op Punta Cana Airport, maar wel een VIP terminal. Die is bedoeld voor mensen die met een privévliegtuig aankomen of vertrekken. De grote hotels en ressorts in dit deel van de Dominicaanse Republiek zijn vooral gericht op toeristen. Er zijn wel grote zalen beschikbaar, maar die worden vooral gebruikt voor feesten, partijen en bruiloften.

Gehandicapten

De luchthaven van Punta Cana is helemaal gelijkvloers en goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste toiletten.

Overige services

In de centrale hal zijn wisselkantoren en geldautomaten. Verder een kleine kinderspeelplaats en een apotheek. Ook zijn er internetcafés en draadloos internet (Wi-Fi) is beschikbaar.