Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Punta Cana.

Auto en bus

De luchthaven van Punta Cana ligt aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek, centraal tussen de stranden en vakantieressorts. Als u vanuit het noorden komt is het vliegveld per huurauto bereikbaar via de Cap Cana snelweg, vanuit het zuiden volgt u de Boulevard Hotelero. Beide wegen sluiten aan op de Carretera Aeroporto naar de luchthaven.

Er schijnen buslijnen te zijn van de luchthaven naar bestemmingen aan de kust, maar deze bussen rijden zeer onregelmatig.

Autoverhuur Punta Cana Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven Punta Cana zijn diverse autoverhuurbedrijven actief, waaronder internationale als Avis, Budget en Hertz, maar ook enkele lokale aanbieders. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

De meeste mensen die aankomen op Punta Cana Airport hebben transport via hun hotel geregeld. Voor mensen die dat niet gedaan hebben staan buiten de Aankomsthal taxi’s. Er gelden vaste tarieven voor diverse bestemmingen en de meeste taxichauffeurs hebben een exemplaar van die officiële tarievenlijst. U kunt taxichauffeurs in de lokale munteenheid peso betalen, maar ook in Amerikaanse dollars of euro’s.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw ligt een parkeerterrein, maar dat is alleen bedoeld voor kort parkeren. Het wordt sterk afgeraden uw huurauto daar ’s nachts achter te laten.