Vliegveld Willemstad: Curaçao International Airport (Hato) (CUR)

Curaçao Airport

Het internationale vliegveld van Curaçao ligt in het noorden van het eiland, 11 kilometer van de hoofdstad Willemstad. In samenwerking met Changi Airport (Singapore) wordt gewerkt aan uitbreiding en verbetering van de luchthaven. De eerste fase is in 2006 afgerond met de opening van een nieuw terminalgebouw. Daarmee is Curaçao Airport een van de modernste in het Caraïbisch Gebied geworden.

Bij vertrek van Curaçao Airport wordt een belasting geheven van NAf 12,50 voor binnenlandse vluchten (Bonaire en St. Maarten) en NAf 41,40 voor alle andere vluchten. Als u vliegt met American Airlines, American Eagle of KLM is deze belasting bij uw ticket inbegrepen.

Het betaalmiddel op de Nederlandse Antillen is de Antilliaanse gulden (NAf), € 1,00 = NAf 2,27 (november 2006). De munt is direct gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, die ook overal wordt geaccepteerd. Bij geldautomaten kunt u kiezen voor dollars of Antilliaanse guldens.

Adres

Curaçao Airport Partners
Margareth Abraham Plasa
Curaçao
Nederlandse Antillen

Luchthaven codes

IATA airport code: CUR
ICAO airport code: TNCC

Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen op Curaçao.

Auto en bus

Bij de uitgang van de luchthaven slaat u rechtsaf. Na 1,5 kilometer komt u bij een rotonde. Om naar Willemstad te komen neemt u deze rotonde voor de helft.

Aan de oostkant van het terminalgebouw (bij de Vertrekhal) staan bussen. De lijnen 2A en 2C rijden elk uur naar Willemstad. Een kaartje kost NAf 1,25.

Autoverhuur

In de terminal vindt u balies van vele lokale autoverhuurbedrijven met daarnaast de internationale verhuurders Avis, Budget, Hertz en National. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s. Op Curaçao hebben taxi’s geen meters dus u moet onderhandelen over de prijs. Een rit naar het centrum van Willemstad kost NAf 22-28. Voor een vijfde passagier wordt 25% extra berekend. Dat geldt ook voor nachtritten (tussen 23.00 en 06.00).

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw zijn 300 parkeerplaatsen. Tarief: NAf 4,50 per uur.

Voorzieningen

Services

Hotels

Op de luchthaven zelf zijn geen hotels, maar in de omgeving wel: Airport Hotel (tel: +599(0)9 868 8044 en Hilton Curaçao (tel: +599(0)9 462 5000). Voor meer hotels online en reserveringen, kunt u terecht bij Booking.com.

Winkelen en restaurants

Met de opening van de nieuwe terminal is ook het aantal winkels, cafés en restaurants uitgebreid. De luchthaven heeft nu een goed aanbod van gelegenheden om iets te eten of te drinken of om inkopen te doen.

Bagage

Ook de bagage-afhandeling is verbeterd in vergelijking met de oude terminal. Zo zijn de bagagebanden langer zodat er meer koffers op kunnen.

Informatie

In de terminal zijn informatiekiosks (tel: +599(0)9 8393111). Voor speciale vragen wendt u zich tot de Manager Customer Services Department (tel: +599(0)9 839 3230).

Zakelijk

In de Vertrekhal vindt u de Plesman Lounge (open van 06.00 – 22.00, toegang voor niet-houders van een Priority Pass € 20,00).

Gehandicapten

De nieuwe terminal is uitstekend toegankelijk voor minder validen. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste toiletten. In tegenstelling tot de oude situatie zijn er nu beweegbare luchtbruggen tussen de gates en de vliegtuigen.

Overige services

De banken en het postkantoor op de luchthaven zijn open van 07.00 – 21.30 (ma-vr) en van 07.00 tot 09.30 (za). Verder zijn er wisselkantoren en geldautomaten. Eerste Hulp is 24 uur per dag beschikbaar via de algemene informatiekiosk.

Contact

Contact

Adresgegevens

Curaçao Airport Partners
Margareth Abraham Plasa
Curaçao
Nederlandse Antillen

Telefoon en email

Telefoon: +599(0)9 839 3100
Fax: +599(0)9 868 0017
Email: info@curacao-airport.com

Luchthavencodes

IATA airport code: CUR
ICAO airport code: TNCC

Websites