Auto huren Curaçao

Autohuur Curaçao

Algemene informatie en regelgeving

De verkeersregels op Curaçao zijn in principe dezelfde als in Nederland, maar dan wel met een paar aanpassingen. Belangrijk hierbij is het 'ontspannen rijden', niet te snel, rustig en pompend remmen en vooral niet schrikken als er zowel links- als rechtsom, zo nu en dan half door de berm, wordt ingehaald.

Als het heeft geregend is het goed om een snelheid tot 30 km / uur aan te houden, want de wegen op het eiland kunnen behoorlijk glad worden. Extra aandacht ook voor de T-splitsingen: hier heeft het rechtdoorgaande verkeer altijd voorrang.

Binnen de bebouwde kom is 40 km / uur de maximale snelheid, buiten de bebouwde kom 80 km / uur. De minimum leeftijd voor het huren van een auto is meestal 23 jaar.

Over Curaçao met een huurauto

Curaçao is 61 kilometer lang en tussen de 5 en 14 kilometer breed. U kunt dus binnen het uur alle hoeken van het eiland aandoen.

Vanuit hoofdstad Willemstad zijn zeker de Grotten van Hato, Westpunt en de diverse plantagehuizen een bezoek meer dan waard. Erg bijzonder is ook het Christoffelpark, met de 375 meter hoge Christoffelberg in haar midden. Ook het aangrenzende Nationale Park Shete Boka, een broedplaats voor zeeschildpadden, is een belevenis.

Toch is de grootste attractie waarschijnlijk Willemstad zelf, met haar kleurrijke architectuur en historische centrum wel het "Amsterdam van het westelijk halfrond" genoemd.

Een auto huren op Curaçao

Op het vliegveld van Curaçao vindt u balies van vele lokale autoverhuurbedrijven en daarnaast de internationale verhuurders Avis, Budget, Hertz en National.

U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.