Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven ligt langs de Autopista General Cañas die naar San José leidt.

Buiten de Aankomsthal vertrekken lokale bussen van de maatschappij TUASA (tel: +506(0)442 6900 naar San José. Om naar het centrum van de stad te komen moet u soms overstappen. Alle bussen van San José naar Alajuela en vice versa passeren de luchthaven, maar u moet de chauffeur wel vertellen dat u daar wilt uitstappen. Dat geldt ook voor de lange-afstandsbussen over de Pan-American Highway (vanuit Liberia en Monteverde).

Autoverhuur

Op de luchthaven van San Jose Airport vindt u verhuurbalies van 8 autoverhuurbedrijven waaronder een aantal lokale bedrijven, maar ook de bekendere multinationals zoals Alamo, Europcar en Budget. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

De officiële luchthaventaxi’s hebben een oranje kleur. Voor deze taxi’s kunt u een kaartje kopen bij de kiosk in de Aankomsthal. Andere officiële taxi’s (rood met gele driehoeken) hebben een meter (maría) en hun tarieven liggen lager. Een rit naar San José kost tussen $12,00 en $15,00. Vermijd de collectivos (minibusjes) die vaak zo veel mogelijk mensen vervoeren naar verschillende hotels, zodat u niet alleen krap zit maar ook nog eens lang onderweg bent. Onofficiële taxichauffeurs rekenen soms minder, maar vaker meer dan de gangbare tarieven.
U kunt het beste een taxikaartje kopen bij een van de kiosk in de Aankomsthal.

Parkeren op de luchthaven

Geen informatie beschikbaar.