Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Aruba. De dichtstbijzijnde accommodatie is Talk of the Town Hotel and Beach Club‎ (tel: +297 5823 380). Aangezien het eiland Aruba niet groot is, bent u vrijwel overal in de buurt van de luchthaven. Andere hotels op Aruba zijn onder meer Hyatt Regency Aruba Resort and Casino (tel: +297 5612 885), The Westin Aruba Resort (tel: +297 5864 466) en Manchebo Beach Resort and Spa (tel: +297 5823 444). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De luchthaven van Aruba heeft een beperkt aanbod van restaurants, cafés, (snack)bars en winkels. Die zijn voornamelijk geconcentreerd op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping (de Vertrekhal) zijn enkele kleine eet- en drinkgelegenheden en snackautomaten.

Bagage

U kunt geen bagage stallen op Aruba Airport. In de centrale hal is een loket voor verloren en gevonden voorwerpen. Navraag naar verloren voorwerpen kunt u ook online doen.

Informatie

In de centrale hal op de begane grond is een informatiekiosk waar u terecht kunt met vragen over Aruba Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven.

Zakelijk

De twee VIP lounges en de Marriott Vacation Club bieden basisdiensten als faxen en kopiëren. Voor uitgebreide zakelijke diensten – waaronder vergaderruimtes en conferentiezalen – bent u aangewezen op de grotere ressorts en hotels op het eiland (zie bij Hotels). De meeste zijn overigens meer gericht op toeristen dan op zakenreizigers.

Gehandicapten

De luchthaven van Aruba is redelijk toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, en de liften en toiletten zijn toegankelijk voor rolstoelen.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Op de hele luchthaven is draadloos internet beschikbaar, maar u moet er wel voor betalen. Dat kan bij een kiosk in de Aankomsthal. Verder is er een kleine stiltekamer op de eerste verdieping.