Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen op Aruba.

Auto en bus

De luchthaven ligt ten zuidoosten van Oranjestad, de hoofdstad van Aruba. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar, want de luchthaven ligt pal langs de hoofdweg over het eiland.

Vlak bij de terminal is een busstation. Diverse lijnen van Arubus (tel: +297 5827 089) verbinden de luchthaven met andere plaatsen op Aruba.

Autoverhuur Aruba Airport

Tegenover de Aankomsthal staat een hele rij kantoortjes met autoverhuurbedrijven. Op de luchthaven van Aruba kunt u bij niet minder dan tien bedrijven een auto huren, waaronder enkele lokale en internationale aanbieders als Avis, Budget, Hertz en National. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s (tel: +297 5875 900). Er gelden vaste tarieven naar diverse bestemmingen. De prijzen staan duidelijk op een bord aangegeven.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw is een parkeerterrein. Er zijn geen aparte plaatsen voor kort of lang parkeren. U betaalt er 3 Arubaanse florin per uur. Het dagtarief is 30 florin per dag voor de eerste twee dagen, daarna 15 florin per dag.