Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen op Fuerteventura.

Auto en bus

De hoofdweg FV-1 loopt rechtstreeks van de hoofdstad Puerto del Rosario naar de luchthaven.

De belangrijkste buslijn (3) rijdt van Puerto del Rosario via de luchthaven naar het toeristenplaatsje Caleta de Fuste. De bus vertrekt elke 30 minuten. Minder frequent is lijn 10 van de hoofdstad via de luchthaven naar Morro Jable. Deze rijdt ieder uur. Van het busstation in Puerto del Rosario zijn veel plaatsen op Fuerteventura bereikbaar.

Autoverhuur

In de Aankomsthal vindt u balies van autoverhuurbedrijven: Autos Reisen, Avis, Cicar en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Vlak voor de Aankomsthal staat een lange rij taxi’s. Op een bord staan de tarieven aangegeven naar populaire bestemmingen. Om een indicatie te geven: Parque Holandes: € 20,00, Oliva Beach en Tres Islas: € 30,00, Caleta de Fuste € 9,00 en Tarajelejo € 42,00.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn zo’n 1200 parkeerplaatsen. Het 1e halfuur is gratis, het 2e halfuur betaalt u € 0,40. Daarna kost parkeren € 0,75 per uur met een maximum van € 7,50 per dag (vanaf de zesde dag € 6,00).