Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven. Er rijdt wel een bus naar het treinstation van Bratislava.

Auto en bus

De luchthaven ligt langs de belangrijke snelweg D1. U kunt het centrum van Bratislava per auto in een kwartier bereiken (iets langer tijdens de ochtend- en avondspits). De afslag naar de luchthaven (‘Letisko’) staat duidelijk aangegeven.

Buslijn 61 rijdt elke 10 of 20 minuten naar het treinstation van Bratislava. Een kaartje is alleen verkrijgbaar via een automaat. De rit naar het centrum duurt ongeveer een halfuur. Van het treinstation zijn goede tram- en busverbindingen met de rest van de stad, onder meer naar het belangrijkste busstation (Bratislava AS Mlynské Nivy, trolleybus 210).
Terravision (tel: +421(0)2 3303 3324) onderhoudt een rechtstreekse verbinding met het stadscentrum van Wenen. Deze bus vertrekt van een halte voor Uitgang C.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Hertz, Europcar en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

De taxi’s die buiten de Aankomsthal staan berekenen hoge tarieven voor een rit naar Bratislava. Beter is het een taxi telefonisch te bestellen (tel: +421(0)2 4444 1111). U betaalt dan Sk 200-350 afhankelijk van de verkeersdrukte en het tijdstip.

Parkeren op de luchthaven

Kort parkeren kan op het parkeerterrein voor de terminal (Sk 60 per uur). Er is slechts plaats voor 500 auto’s. Goedkoper parkeren is mogelijk in de parkeergarage P2 (Sk 300 per dag, Sk 800 per week). Er rijdt een shuttlebus tussen deze garage en de terminal. U kunt een plaats reserveren via tel: +421(0)2 4857 6261.