Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Ljubljana. De dichtstbijzijnde accommodatie is het eenvoudige Hotel Penzion Jagodic‎ (tel: +386(0)4 252 1333). In het centrum van Ljubljana is een ruime keuze aan hotels, waaronder Grand Hotel Union Business (tel: +386(0)1 308 12 70), Ahotel Ljubljana (tel: +386(0)1 429 1598) en het sfeervolle Antiq Hotel (tel: +386(0)1 421 3560). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

In de recent gebouwde Commercial Hall is een groot aanbod van restaurants, cafés, (snack)bars en winkels. Naast de gebruikelijke duty free artikelen kunt u er ook winkelen voor traditionele Sloveense producten.

Bagage

Er zijn geen mogelijkheden bagage te stallen op de luchthaven van Ljubljana. Voor informatie over verloren voorwerpen wendt u zich tot de luchthavenpolitie. Verder kunt u uw bagage in plastic laten verpakken.

Informatie

In de Vertrekhal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over Ljubljana Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. In de Aankomsthal zijn diverse reisbureaus en het Bureau voor Toerisme vertegenwoordigd.

Zakelijk

De luchthaven van Ljubljana heeft een Business Lounge, een VIP Lounge, een grote vergaderruimte en een conferentiezaal. Meer informatie en boekingen via telefoonnummer +386(0)4 2061 414.

Er zijn plannen om ten noorden van de luchthaven een groot business park en conferentiecentrum (Aeropolis) te bouwen, maar het is volstrekt onduidelijk wanneer deze plannen werkelijkheid zullen worden.

Gehandicapten

De luchthaven van Ljubljana is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. De eerste Hulppost is bereikbaar via telefoonnummer +386(0)4 2061 641. Verder zijn er kinderspeelplaatsen, massagesalons en hebt u gratis toegang tot draadloos internet (Wi-Fi). Ook zijn er diverse internetkiosken.