Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Ljubljana. Wel zijn er plannen voor een railverbinding met zowel de hoofdstad als Kranj.

Auto en bus

De luchthaven ligt 26 kilometer ten noorden van Ljubljana en is per huurauto uitstekend bereikbaar. Het vliegveld ligt langs de snelweg A2 (E61) van Ljubljana naar Kranj. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.

Van het busstation op de luchthaven zijn er lijnverbindingen met Ljubljana en Kranj. Verder is er een shuttlebusverbinding waarmee u sneller in het centrum van de Sloveense hoofdstad bent.

Autoverhuur Ljubljana Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Ljubljana zijn acht autoverhuurbedrijven actief: Atet, Avant, Avis, Budget, Dollar, Europcar, Hertz en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan rijen taxi’s (tel: +386(0)59 060 777). Een taxirit naar het centrum van Ljubljana is overigens niet goedkoop: reken op zeker 45 euro. De actuele tarieven staan op de website van Airport Taxi, waar u ook een taxi kunt reserveren.

Parkeren op de luchthaven

Tegenover het terminalgebouw ligt de parkeergarage P1. U betaalt daar voor parkeren ongeveer 2 euro per uur. Op het openluchtterrein voor lang parkeren betaalt u de eerste drie dagen 10 euro per dag, daarna 5 euro per dag.