Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven ligt 18 kilometer van het centrum van Belgrado, langs de snelweg E70 (Belgrado – Zagreb). Voor de zuidwestelijke buitenwijken van de hoofdstad of voor bestemmingen in het westen van Servië volgt u de richting Zagreb en na 2 kilometer de richting Obrenovac. Voor alle andere bestemmingen volgt u de richting Belgrado.

Speciale shuttlebussen vertrekken ieder uur vanaf de luchthaven naar het Slavija-plein in het centrum van Belgrado, via het Fontana-plein en het Centraal Station. Een kaartje kost DIN 160. Buslijn 72 rijdt ook naar het centrum van de stad, tarief DIN 65.

Autoverhuur

Er is een enorm aantal autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven, waaronder de grote als Avis, Budget, Hertz en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Er geldt een vast tarief voor de rit van de luchthaven naar Belgrado-Centrum: DIN 700, oftewel € 9,00. Dat geldt voor de officiële taxichauffeurs die herkenbaar zijn aan een blauw, ovaal nummerbord en het wapen van Belgrado op het dak. In de Internationale Aankomsthal lopen veel illegale taxichauffeurs rond die meestal een prijs vragen die 3x hoger ligt (!) dan het officiële tarief.

Parkeren op de luchthaven

Er is een parkeergarage voor lang parkeren. Bij de terminal is een groot parkeerterrein voor kort parkeren. Informatie over de tarieven via het algemene telefoonnummer.