Voorzieningen

Services

Hotels

Op het luchthaventerrein zijn geen hotels. Het dichtstbijzijnde hotel is Golden Tulip Sky Gate (tel: +40(0)21 203 6500). Daarnaast liggen ook het Hotel Charter Otopeni Airport (geopend in 2006), het RIN Hotel en het Confort Hotel (tel: +40(0)21 350 4110) vlak bij de luchthaven.
In de bagagehal is een welkomstbalie voor reizigers die een kamer hebben gereserveerd in Marriott, Intercontinental of Hilton. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

In de Internationale Vertrekhal zijn enkele (snack)bars en restaurants. Verder zijn er diverse automaten voor koffie, thee, frisdranken en snacks. Het winkelaanbod is bescheiden. Er is onder meer een wijnshop, verder vindt u er een winkel met Roemeense souvenirs.

Bagage

In de bagagehal zijn loketten voor verloren voorwerpen. Afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, neemt u contact op met Menzies (voor Air France, Air Moldova, Alitalia, British Airways, Czech Airlines en Turkish Airlines, tel: +40(0)21 204 2675), Globeground (voor Aeroflot, Austrian Airlines, Cimber Air, El-Al, Hemus Air, KLM/Northwest, Continental Airlines, Lot, Lufthansa, Malev, Olympic Airways, Swiss en SyrianAir, tel: +40(0)21 204 1043) of Tarom (overige maatschappijen en algemeen, tel: +40(0)21 201 4976).

Informatie

In beide terminals zijn informatiebalies, bereikbaar via de telefoonnummers +40(0)21 204 1200 en +40(0)21 204 1210.

Zakelijk

De VIP Lounge biedt zakelijke faciliteiten als fax, kopiëren en internet. Informatie via het algemene telefoonnummer. Uitgebreidere faciliteiten en vergaderzalen zijn beschikbaar in het Golden Tulip Sky Gate Hotel (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

Er is een bank (Romanian Bank for Development) en in de Internationale Aankomst- en Vertrekhal zijn geldautomaten en wisselkantoren. In de Internationale Vertrekhal is een postkantoor. Op de 1e verdieping van de Vertrekhal is een internetcafé. Verder zijn er een kapper en een drogisterij/apotheek. In de Vertrekhal en in de Aankomsthal zijn speciale telefoons waarmee u direct om Eerste Hulp kunt vragen.