Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is (nog) geen treinverbinding met de luchthaven. Er zijn plannen om een lightrailverbinding aan te leggen naar het Noordstation in Boekarest.

Auto en bus

Het vliegveld ligt langs de belangrijkste nationale weg (DN 1) die van de luchthaven naar de hoofdstad loopt. De afslag naar het vliegveld staat duidelijk aangegeven.

Er is een speciale bus van de luchthaven naar het centrum van Boekarest. Hoewel dit de 783 Express Line heet, laat de snelheid te wensen over door de vele haltes (reistijd naar het centrum zo’n 60 minuten). De bus vertrekt iedere 15 minuten van beide terminals.

Autoverhuur

In de internationale Aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven Budget, Europcar en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal van beide terminals staan taxi’s (Fly Taxi, tel: +40(0)21 201 9440). Het tarief is RON 2,00 per kilometer. Er zijn ook (goedkopere) minibusjes die u deelt met andere reizigers. In de Internationale Aankomsthal is een speciale taxibalie. Klachten over taxi’s kunt u doorgeven aan de luchthavenpolitie (tel: +40(0)21 201 3242).

Parkeren op de luchthaven

De luchthaven kent een uniform parkeertarief. U betaalt RON 2,00 per 30 minuten. Voor meer informatie over parkeren, tel: +40(0)21 201 3374.