Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven, maar wel in de zogeheten hotelwijk van Funchal (ten westen van de stad). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De luchthaven heeft een bescheiden aanbod van bars, restaurants en winkels. In de Vertrekhal is onder meer een Aldeasa Duty Free Shop. Verder kunt u er lokale producten kopen (o.m. wijnen).
Op de bovenste verdieping (Level 3) heeft u vanuit het restaurant een mooi uitzicht op de vliegbewegingen.

Bagage

Het politiebureau naast de terminal fungeert ook als loket voor verloren en gevonden voorwerpen (tel: +351(0)291 520 889). Op de begane grond van de terminal kunt u uw bagage in bewaring geven (tarief: € 1,50 per dag).

Informatie

De Madeira Airport Information Desk vindt u op Level 1 (Aankomsthal). Op de begane grond is een kantoortje van het Bureau voor Toerisme (tel: +351(0)291 524 933) en een reserveringsbalie van Madeira Rural (voor het boeken van accommodatie op het platteland, tel: +351(0)291 520 868).

Zakelijk

Madeira Airport heeft twee VIP Lounges, een op de begane grond en een op Level 1. De luchthaven biedt verder persoonlijke begeleiding van en naar het vliegveld. De meest uitgebreide service kost € 100 (twee persoonlijke assistenten voor een groep van max. 10 personen).

Gehandicapten

In het terminalgebouw zijn aangepaste liften en toiletten voor minder-validen, maar verder zijn de voorzieningen voor gehandicapten beperkt. Zo zijn er geen liften om minder-valide passagiers in en uit het vliegtuig te helpen.

Overige services

Er is draadloze toegang tot internet in het luchthavengebouw. Er zijn twee banken, een wisselkantoor en geldautomaten. In de Aankomsthal is ook een postkantoor.