Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen op Madeira.

Auto en bus

De luchthaven ligt bij Santa Cruz, 16 kilometer van Funchal. Er is één weg van de hoofdstad naar het vliegveld (Via Rápida). De reistijd is ongeveer 15 minuten.

Gemiddeld om het uur vertrekt er van de luchthaven een bus naar Funchal, Machico en Caniço. Tussen de luchthaven en Praia Formosa onderhoudt Aerobus een verbinding (gratis voor passagiers van TAP, voor overige reizigers € 4,00).

Autoverhuur

In het terminalgebouw vindt u balies van autoverhuurbedrijven Auto Jardim, Avis, Hertz, Drive, Europcar en Rodavante. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s. Een ritje naar Funchal kost ongeveer € 25,00, naar Garajau € 17,50 en naar Machico € 10,00. ’s Nachts en op zon- en feestdagen geldt een toeslag van 20%.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn vijf parkeerterreinen op de luchthaven. Voor P1 betaalt u voor het eerste uur € 0,60, daarna € 1,00 per uur. P2 kost € 0,50 per uur of € 11,00 per dag. Op de terreinen 5, 6 en 7 mag u de eerste drie kwartier gratis staan, daarna € 0,30 per uur of € 3,00 per dag.