Bereikbaarheid

Vervoer van en naar Faro Airport

Trein

Er is geen treinverbinding met Faro Airport. Wel kunt u vanuit Faro-stad met de trein verder reizen langs de kust, maar de service is vaak traag.

Auto en bus

Faro Airport is gemakkelijk bereikbaar. De afslag van de kustweg EN125 is duidelijk aangegeven. Van de luchthaven is er maar één weg die naar de EN125 leidt. De meeste toeristenplaatsen zijn binnen een uur bereikbaar. Naar Almancil duurt ongeveer 20 minuten, Vilamoura 30 minuten, Albufeira 45 minuten en Portimão een uur.

Vanaf de luchthaven rijden bussen naar het centrum van Faro. Van het busstation daar rijden er snelbussen (Serviço Transrápido) naar de diverse toeristenplaatsen langs de kust. De bus vertrekt in het hoogseizoen gemiddeld ieder half uur van de luchthaven tussen 07.10 en 20.40 (weekenden en feestdagen: 08.00 - 19.30).

Van juni tot oktober is er ook een shuttle busservice (Aerobus) naar het centrum van Faro.

Autoverhuur

Er is een ruime keuze aan autoverhuurbedrijven: Europcar, Avis, Hertz, Alamo, Budget, Rentauto, Sixt en Auto Jardim. De balies vindt u in de Aankomsthal. De prijzen voor het huren van een auto liggen in de Algarve lager dan in Noord-Europa, vooral als u kiest voor een lokale aanbieder. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi's nemen maximaal 4 passagiers mee. Het tarief ligt op ongeveer 1 euro per kilometer. Een indicatie van de tarieven: naar Olhao € 18, naar Quinta do Logo € 20, naar Albufeira € 35 en naar Praia de Rocha € 70. Tussen 10 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends wordt 20% toeslag berekend. Als u de aankomsthal uitkomt en naar rechts loopt komt u bij de taxistandplaats.

Parkeren op de luchthaven

Parkeerterrein P1 ligt bij de Vertrekhal, P3 vlak bij de Aankomsthal. Deze zijn beide bedoeld voor kort parkeren. Lang parkeren kan op P2, dat achter de eerder genoemde terreinen ligt. De tarieven zijn verschillend. Zo start parkeren op P1 met € 0,80 voor de eerste 30 minuten, P3 met € 1,30 voor het eerste uur. Lang parkeren kost minimaal € 51,50 (voor 1 week).