Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen op Malta.

Auto en bus

De route naar Valletta staat duidelijk aangegeven op verkeersborden. Van de luchthaven volgt u eerst de richting Marsa. U zit dan al op de weg naar Valletta.

Buslijn 8 onderhoudt de verbinding tussen de luchthaven en het centrum van Valletta. Deze bus vertrekt geregeld vanaf een halte vlak voor de Vertrekhal. De reistijd naar Valletta-Centrum bedraagt 30 minuten.

Autoverhuur

In de Aankomsthal vindt u balies van autoverhuurbedrijven Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Sixt en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

In de Aankomsthal is een balie waar u een kaartje kunt kopen voor de taxi. Er gelden vaste tarieven voor alle bestemmingen op Malta (Euro 13,98 naar Valletta).

Parkeren op de luchthaven

Direct naast het terminalgebouw ligt een parkeerterrein met plaats voor 650 auto’s. De eerste 10 minuten zijn gratis, tot 3 uur parkeren kost Euro 1,40. De eerste dag kost Euro 4,65, daarna Euro 2,90 per dag. Voor meer informatie: Sterling Parks Ltd., tel: +356(0)2369 6475.